nl-NLen-USde-DE
nl-NLen-USde-DE

CIM

CIM (Controle Inkomende Materialen) is een systeem voor het bewaken van de kwaliteit van ingekochte goederen. Het systeem bevat de gegevens van de toeleveranciers, de materialen, de kwaliteitseisen waaraan deze moeten voldoen en de inkoopverantwoordelijken. De toets, die bij binnenkomst van de goederen verricht wordt, wordt volgens ISO-2859 uitgevoerd. Hierbij kunnen alle in de norm voorkomende sample plans gebruikt worden. De non conformities worden geregistreerd en er wordt bepaald wat er met een eventuele afgekeurde levering gedaan moet worden, de z.g. acteerbeslissing. NCR ‘s kunnen in een 8d-procedure leiden tot maatregelen bij de leverancier om de productie van een materiaal te verbeteren.

Een BI module geeft inzicht in de KPI ’s die men zich t.a.v. het controleproces ten doel stelt.

De nieuwste versie van CIM ondersteund nu ook halffabricaten en eindproducten, waarbij de kwaliteitseisen getoond worden die bij het betreffende halffabricaat of eindproduct horen. Als een halffabricaat niet getest wordt, dan kunnen kwaliteitseisen van het halffabricaat zodanig aangepast worden, dat zij van toepassing zijn / gemeten kunnen worden op het eindproduct.

Eventuele tekortkomingen (nonconformity) worden gekoppeld aan de bijbehorende leverancier, zodat via de 8D-procedure de tekortkomingen met de bijbehorende leverancier gecommuniceerd kunnen worden.

Ook logistieke problemen kunnen gekoppeld worden aan de leverancier, die verantwoordelijk is voor de verpakking. Als bv. een halffabricaat leverancier voor een eindbehandeling een andere leverancier inzet die ook de artikelen verpakt, dan kunnen logistieke (verpakkings-) problemen gekoppeld worden aan de eindproductleverancier ondanks dat de halffabricaat leverancier het transport verzorgd.

Mocht u belangstelling hebben in wat CIM voor u kan betekenen, neem dan gerust contact op met Hermen Mensink (hermen.mensink@care4it.nl) of bel ons op: (038) 452 56 77..